Kryptovaluuttamarkkinat syöksyivät rajuun laskuun nyt tammikuun kolmannella viikolla. Lasku taittui äskettäin ja  viimeisen reilun vuorokauden aikana kryptomarkkinoiden kokonaiarvo on palannut reilusta 400 miljardista dollarista jo noin 600 miljardiin dollariin, joka on toki vielä reilu 200 miljardia dollaria 10 päivän takaisesta markkinoiden ennäyslukemasta.

Monet “asiantuntijat” joilla ei ollut mitään tietoa rajusta kurssilaskusta etukäteen, ovat jälleen selittäneet jälkeenpäin miten tämä kurssilasku oli väistämätöntä ja mistä se johtui. Eli ei kannatta kuunnella ihan liikaa näitä tyhjiä pukuja, mutta ehkä on kuitenkin ihan hauska listata muutamia yleisiä arvioita kurssilaskun syystä.

Kiina on puhtaasti kokonsa takia merkittävä tekijä myös kryptovaluuttamarkkinoilla ja Aasiassa myös esimerkiksi Etelä-Koreasta on virrannut rahaa kryptovaluuttamarkkinoille. Markkinoilla  liikkui ilmeisesti alkuviikosta huhuja Etelä-Korealaisten pörssien sulkemisesta ja Kiinan pyrkimyksestä ajaa kryptovalouhimoita alas suuren sähkönkulutuksen takia. Osittain tähän liittyen kaupankäynti hiljentyi kovasti viime päivinä japanilaisissa ja eteläkorealaisissa kryptopörsseissä.

Myös Venäjällä on ollut viime aikoina puhetta kryptomarkkkinoiden sääntelystä.

Jotkut ovat myös esittäneet, että joulukuussa esitellyt Bitcoin-futuurit olivat rajun kurssilaskun taustalla.

Kaikki nämä asiat ovat saattaneet olla laukaisevia tekijöitä, mutta ehkä kyse on suurimmalta osin vain luontevasta korjausliikkeestä markkinoilla. Loppusyksyn ja alkutalven aikana kryptovaluuttapeliin lähti suuri määrä uusia ihmisiä ja Bitcoinin arvo nousi lokakuusta joulukuuhun noin 200%. Tämä ei yksinkertaisesti ollut kestävää ja tämän viikon kurssilasku oli odotettavissa enemmin tai myöhemmin.

Parhaimmillaan jopa 10 kokonaisarvoltaan suurimman kryptovaluutan joukkoon listatun BitConenctin arvo laski noin 200 dollarista reiluun 20 dollariin. Melko laajasti pyramidijuijaukseksi luonnehditun BitConnectin lieneekin tämän kurssiromahduksen yksiselitteisesti positiivinen asia.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *
Email *
Website