IOTA noin nelinkertaisti arvonsa joulukuun ensimmäisen viikon aikana reilusta dollarista noin viiteen dollariin. Tämän seurauksena IOTA on noussut kokonaisarvoltaan  jo  neljänneksi arvokkaimmaksi kryptovaluutaksi. Ja jos katsotaan vuoden 2017 jälkipuoliskoa on IOTA:n arvo noin kymmenkertaistunut. Tärkeänä on syynä kurssinousulle on ollut ainakin se, että IOTA on päässyt julkistamaan toimivansa nyt yhteistyössä Microsoftin, Fujitsun, Samsungin ja muiden tunnettujen yritysten kansa.

 

Image result for IOTA

 

What goes up, must come down ja tällainen arvonnousu ei ole kestävää, mutta IOTA:lla näyttäisi kuitenkin olevan teknisiä ominaisuuksia, jotka erottavat sen useimmista muista kryptovaluutoista ja lyhyellä tutustumisella IOTA:han vaikutta varsin uskottavalta projektilta. Ja nyt IOTA:an tutustuttuani vasta tajusin, että sen nimi viittaa esineiden internettiin(Internet oThings) ja IOTA toimii markkinapaikkana datan myyjille ja ostajille.

Data is “the new oil,” and that the marketplace project is letting firms sell data to incentivize them to share this data that would otherwise be wasted.

IOTA luotiin vuonnna 2015, jolloin laskettiin liikkeelle 2,779,530,283,277,761 yksikköä ja tuo tulee olemaan myös lopullinen määrä. Toisin kuin lähes kaikkia muita kryptovaluuttoja, IOTA ei ole mahdollista louhia. Tässä mielessä IOTA muistuttaa hieman Rippleä. IOTA ei myöskään pohjaudu samankaltaiselle lohkoketjuteknologialle kuin useimmat muut kryptovaluutat, vaan hyödyntää omaa Tangle-teknologiaansa, joka on huomattavasti Bitcoinin taustalla olevaa teknologiaa edistyksellisempää. Joissain on käytetty myös ilmaisua blockless blockchain.

IOTA:n yhteydessä on näköjään puhuttu erityisesti pyöreän nollan tasolla olevista transaktiokuluista sekä mahdollisuuksista rajattomaan skaalautumiseen. Luulen etten ihan  ymmärrä IOTA:n teknistä puolta, enkä varsinkaan osaa selittää sitä selvällä suomen kielellä muille, mutta suosittelen ehdottomasti kuuntelemaan tämän pätkän, jossa haastatellaan IOTA:n kehittämisessä mukana ollutta David Sønstebøtä

Pitää yrittää tutusta hieman enemmän IOTA:aan.

 
One thought on “Kryptovaluutta IOTA – Internet of Things-aikakauden maksusysteemi

  1. Rahaneuvos sanoo:

    Tuossa olisi omaa tarinointiani IOTA:sta, jos siintä olisi jotain apua.

    Kryplovaluutat,
    tulevaisuus ja IOTA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *
Email *
Website