Mikä on Ethereum?

Ethreum on noussut viimeisen vuoden aikana maailman toiseksi merkittävimmäksi kryptovaluutaksi. Vaikka Bitcoin on edelleen merkittävin lohkoketjuteknologiaan perustuva virtuaalivaluuta, on sen perässä syntynyt sadoittain enemmän ja vähemmän samankaltaisia kryptovaluuttoja. Ethereumin alustaa on kuitenkin mahdollista käyttää myös muunlaisiin ja Bitcoinia monipuolisempiin ja lohkoketjuteknologiaan perustuviin sovelluksiin. Tässä mielessä Ethereumilla on jopa Bitcoinia suurempi potentiaali muuttaa maailmaa.

Ethereum on henkilöitynyt vahvasti sen luojaan, Kanadan venäläiseen ihmelapseen Vitalik Buteriniin. Buterin ei saanut läpi omia visioitaan Bitcoin-yhteisön sisällä ja alkoi vuodesta 2013 lähtien visioida Ethereumia, jolla voisi tehdä asioita joihin Bitcoinin teknlogia ei taivu. Buterin latasi suunnitelmansa Ethereumista GitHubiin, jossa se sai Buterinin yllätykseksi valtaisan positiivisen vastaanoton. Nykyinen Ethereum-versio julkaistiin vuonna 2016.

Ethereum

Ethereumia voitaisiin kutsua lohkoketjuteknologiaan pohjautuvaksi hajautetuksi tietojenkäsittely-ympäristöksi. Ethreumin taustalla toimii tällä hetkellä myös hyvin laaja ja osaavanoloinen kehittäjäyhteisö, joka pitää tällä hetkellä majapaikkaansa Sveitsin Zugissa.

Yksi Bitcoinin keskeien saavutus oli mahdollistaa uudella tavalla rahan siirtäminen, mutta Ethereum tuo samankaltaisen lohkoketjuteknologian ja siihen pohjautuvat hajautetut sovellukset myös muille kentille ja periaatteessa mikä tahansa keskitetty sovellus voidaan hajoittaa Ethereumin avulla. “We are hoping to be like Android of cryptocurrency”. EVM:n eli  Ethereum virtual Machinen avulla lohkoketjuun liittyviä sovelluksia on mahdollistaa rakentaa uusilla ja entistä tehokkaammilla tavoilla. Lohkoketjuteknologian ja Ethereumin avulla koko internet voi olla mahdollista hajauttaa uudella tavalla.

Viime vuonna tapahtuneen 50 miljoonan dollarin hakkeroinnin seurauksena Etherum-yhteisön sisällä syntyi kiista lohkoketjujen muuttamisesta ja Ethereumista haarautui Ethereum Classic. Ethereum Classic on jäänyt selvästi isoveljensä varjoon, mutta säilyttänyt kuitenkin asemansa tärkeimpien  kryptovaluuttojen joukossa. Vastaavat kiistat Ethreum-yhteisön sisällä saattaivat kuitenkin vielä vaikuttaa Etheumin kehitykseen tulevaisuudessa.

Ethreum syntyi vasta vuonna 2105, mutta on tehnyt vahvan nousun vuoden 2017 aikana ja varsinkin tänä kesän 2017 aikana Ethereumin arvo suorastaan räjähti. Tätä tekstiä kirjoittaessa Ethereumin kokonaisarvo on himpun päälle 30 miljardia. Maksumahdollisuudet ja kaupunkäynti-inrastruktuuri ovat Ethereumin tapauksessa vielä Bitcoinia heikommalla tasolla ja on vaikea nähdä että se pystyisi näiden takia nykumuodossaan syrjäyttämään Bitcoinia. Ethereumilla tulee kuitenkin olemaan tärkeä rooli sekä virtuaaluuttojen että laajemmin lohkoketjuteknologian kehityksessä. Ja tämän seurauksena se on myös melko mielenkiintoinen sijoituskohde.

OSTA ETHEREUMIA COINBASESTA