Joulun jälkeen kryptovaluuttamarkkinoilla hurjin nousija on ollut Ripple, joka syrjäytti hetkellisesti Ethereumin kokonaisarvoltaan toiseksi arvokkaimpana kryptovaluuttana. Ripplen ja Cardanon ohella kolmas hurjasti arvoaan kasvattanut kryptovaluutta on ollut Stellar(XLM). Stellarin (joskus myös pitkässä muodossa Stellar Lumens) kokonaisarvo nousi juuri yli viiteen miljardiin dollariin ja tätä kirjoittaessa se nousi kokonaisarvoltaan kymmenen arvokkaimman kryptovaluutan joukkoon.

 

Kuvahaun tulos haulle stellar lumens

 

Stellar muistuttaa hyvin paljon Rippleä sillä sekin on valuuttariippumaton maksusysteemi, jolla pyritään pyritään äärimmäisen nopeisiin ja transaktiokustannuksettomiin maksusuorituksiin, joiden ansiosta sillä potentiaalia esimerkiksi erilaisten mikromaksujen alustaksi. Systeemin osallistuvilla on on Ripplen tapaan omat kopiot tilien sisällöistä.

Ripplen tapaan Stellariakaan ei louhita ja jotkut Bitcoin-intoilijat voivat sitten olla sitä mieltä, ettei kyseessä edes olisi ylipäätään kryptovaluutta. Stellarin tapauksessa valuutan yksiköistä käytetään nimeä Lumen(s) ja tästä syystä siitä puhuttaessa käytetään välillä pidempää muotoa Stellar Lumens. Näitä luotiin alunperin 100 miljardia ja tällä hetkellä niitä on kierrossa noin 18 miljardia

Se että Stellarin ominaisuudet ovat hyvin samankaltaisia kuin Ripplellä ei ole sattumaa sillä Stellarin luojat olivat mukana Ripplen kehitämisessä, mutta erimielisyyksien myötä Stellar erkaantui Ripplestä vuonna 2014. Jotkin afrikkalaiset ja aasialaiset toimijat ovat jo hyödyntäneet Stellaria osana omaa finanssi-infrastruktuuria. Stellarille on siis monista kryptovaluutoista eroten jo käytännön sovelluksia,

Osittain ehkä juuri Ripplen hurja kurssinousu on vetänyt mukanaan myös Stellaria. Pidemmällä aikavälillä nämä ovat kuitenkin toistensa kilpailijoita ja markkinoilla ei luultavasti ole tilaa molemmille.
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *
Email *
Website