Vuoden 2018 viiden ensimmäisen päivän aikana kryptovaluuttamarkkinoien suurin nousija on ollut TRON. Joulukuun aikana monet aiemman hieman tuntemattomammat kryptovaluutat kuten IOTA, Cardano ja Stellar kasvattivat hurjasti arvoaan.

Nyt samankaltainen kehitys nähtiin TRON:in kohdalla joka on noin viisinkertaistanut arvonsa muutamien viime päivien aikana. TRON:in kokonaismarkkina-arvo on tätä kirjoitettaessa jo noin 13 miljardia dollaria ja se on noussut kymmenen suurimman kryptovaluutan joukkoon. Parhaimmillaan TRON ehti jo hetkellisesti nousta kokonaisarvoltaan kuudenneksi suurimmaksi kryptovaluutaksi. TRON:in nousu on huomattava myös siinä mielessä, että TRON lanseeraattiin vasta muutamai kuukausia sitten syyskuussa 2018.

 

Kuvahaun tulos haulle cryptocurrency tron logo

 

TRON on kiinalaislähtöinen lohkoketjuprojekti ja netissä on pyörinyt suht uskottavanoloisia kommentteja sen kehitystiimin kytköksistä kiinalaisen nettikauppajätti Ali Babaaja TRON:in takana on monia hyvin tunnettuja kiinalaisia investoijia.

TRON henkilöityy vahvimmin sen luojaan kiinalaiseen Justin Suniin, joka aiemmin loi Peiwo-nimisen sovelluksen, joka käytännössä nousi kiinalaiseksi vastineeksi Snapchatille. TRON:in tavoitteena on toimia hajautettuna maksuvälineenä viihdeteollisuudelle ja sisällöntuottajille. Tässä mielessä muista merkittävistä kryptovaluutoista on vaikea löytää selkeää vertailukohtaa TRON:ille, ehkä lähimmäksi voisi mainita IOTA:n.

 
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Name *
Email *
Website